Bærekraft

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

Verdens befolkning vil samtidig øke til 9,7 milliarder innen 2050, bonden må produsere mer mat til å fø verdens befolkning de neste 35 årene enn de siste 200 årene. Bærekraftig matproduksjon og landbruk - er sentralt for å nå klimamål og FN’s bærekraftsmål.

Landskapsbilde med fjord, fjell og dal

Bærekraft i matproduksjon handler ikke bare om miljø og utslipp, det handler også om dyrehelse/-velferd, matsikkerhet, mattrygghet, selvforsyning og økonomi. I en verden i hurtig endring, med økte temperaturer, tørke, styrtregn og sykdommer som påvirker matproduksjon, må vi finne nye løsninger. Sammen må vi få til mer med mindre fremover, for å sikre økt matproduksjon samtidig som vi reduserer ressursbruken og utslipp. Vi mener det ligger i skjæringspunktet mellom ny teknologi og endring i arbeidsmetodikk.

Så hvordan kan MIMIRO hjelpe bonden til å ta de beste beslutningene og gjøre de riktige tiltakene hver dag for å øke matproduksjon og redusere ressursbruken og utslipp?

For oss handler det om å bruke den dataen vi samler inn på gården til bondens og næringens beste. Vi må evne å bruke dataen til å bli litt klokere idag enn det vi var i går. Både på å optimalisere driften, samtidig som vi kan hjelpe til med å dokumentere hele produksjonskjeden som gir den enkelte bonde den innsikten de trenger for å ta de beste beslutningene for fremtiden. Det handler om data - faktum og informasjon. For å kunne gjøre forbedrende bærekraftige tiltak er man avhengig av denne innsikten. Gjennom data om hvordan primærproduksjonene planlegges og gjennomføres bygger vi delbar beslutningsstøtte basert på innsikt og informasjon som både bonde og næring kan benytte i sine virksomheter. Ved å samarbeide og dele denne informasjonen effektivt og smidig i landbruket vil vi løpende utvikle mer bærekraftige primærproduksjoner for fremtiden. Vi tror på at en del av løsningen skapes med delbare data om faktisk handling på gårdsnivå. Det er bra for dyra, bra for bonden, for oss som forbrukere, bra for samfunnet, økonomien og naturen.