No

MIMIRO, SINTEF og NMBU samarbeider om internship for studenter

Published:
22.9.2021
28.2.2022
, av
MIMIRO
og

Studenter er en viktig kunnskapsressurs og de trenger relevant jobberfaring. MIMIRO og SINTEF samarbeider om to internships.

Studenter er en viktig kunnskapsressurs og de trenger relevant jobb erfaring. MIMIRO og SINTEF samarbeider derfor om to internships, hvor studentene skal evaluere hvordan data fra satellitter kan utnyttes smart inn i landbruket. Arbeidet er en forberedelse til senere masteroppgave ved NMBU, hvor temaet er data og analytics på satellittdata. Med fra MIMIRO som innovasjonsrådgiver og veileder er Harald Volden, sammen med selskapets senior data scientist Torgeir Wiik.  

-         Innovasjon og avansert bruk av data, er mye av kjernen av det MIMIRO utvikler og arbeider med til daglig - hvor målet er å utvikle smarte digitale løsninger for landbruket, sier Christian Schøyen som adm.dir i MIMIRO.

Samarbeidet mellom MIMIRO og SINTEF  har sitt utspring fra EU prosjektet Demeter, hvor selskapene har drevet forskning sammen i over ett år.

-         MIMIRO og Sintef har felles interesser i å utvikle det digitale landbruket, og bruk av satellitter i kombinasjon med ny analytics og agronomi kompetanse gir spennende muligheter. Dessuten har NMBU en egen masterutdannelse innen data science og et samarbeid med studenter og veiledere gir spennende muligheter, fremhever Harald Volden som også er professor ved NMBU.

MIMIRO som et nyetablert teknologiselskap for landbruket, har i etableringsfasen brukt tid på å bygge og etablere en høykompetent organisasjon samt initiere samarbeid med aktører i næringen. Innovasjon og smart bruk av data, som bonden kan bruke i optimalisering av sin produksjon og drift – står sentralt for selskapet.  

-         Vi har gledet oss til den dagen vi var godt nok etablert som organisasjon og selskap til å kunne bidra til bachelor- og masterstudenter på relevante og innovative tema som treffer vår næring, legger Christian til.

MIMIRO har stor tro på at samspillet og samarbeidet mellom akademia og bedrifter må og bør forsterkes, slik at vi sammen kan utvikle og anvende rett kompetanse som næringslivet vil trenge i fremtiden. Det er mye spennende som skjer i akademia og MIMIRO opplever at næringslivet både blir invitert inn og inviterer seg selv inn for å fortelle om endringer av behov og hvordan disse kan løses i samarbeid. Med kontorer midt i sentrum av Ås er MIMIRO sentralt plassert med NMBU rett nede i veien, hvor landbruks- og teknologi utdanning skjer.

Etter over 15 år som professor ved NMBU ser Harald Volden det store potensialet i å samarbeide med både studenter og kunnskapssentrerte selskaper som SINTEF.

-         Studentene har evne til å se ting fra en annen side og utfordre på nye mulige løsninger. Vi håper at flere studenter kunne tenke seg å arbeide sammen med oss i fremtiden, både som internship, masteroppgaver – og potensielt fremtidige medarbeidere, avslutter Harald.